Slakthusområde blir ny krogdestination

Det har har länge varit prat om att Slakthusområdet i Stockholm skulle blir en plats för nya krogar. Resultatet blev först att Restaurangakademien flyttade dit. Det hände inte så mycket mer – förrän nu.

I oktober presenterades det stora projektet Hus 26 där det skulle göras flera krogsatsningar. Först ut var den framgångsrika kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman som för en månad sedan presenterade den första stora krogen i tegelhuset. De båda  driver sedan tidigare de populära krogarna Adam/Albin och Misshumasshu i Stockholm. Deras koncept i Hus 26 blir helt nytt.

Nu är ytterligare två aktörer klara för Hus 26 i Slakthusområdet: Hosoi och Stockholm Roast. Den nischade lyssningsbaren Hosoi, som tidigare huserat på Brunkebergstorg i Stockholm, nystartar under 2022 i helt egen regi i Hus 26. Intill Hosois bar, restaurang och lyssningsrum, öppnar även Stockholm Roast och utökar med restaurang, vinbar och bageri. 

De passionerade kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay på Stockholm Roast flyttade redan förra året in i en tillbyggnad till Hus 26, mitt under brinnande pandemi. Nu ska alltså verksamheten utökas.

Arbetet med att restaurera Hus 26 och de övriga husen i de gamla Slakthushallarna är nu i full gång. Lokalerna kommer varsamt renoveras och anpassas till de nya verksamheterna. Den industriella känslan i lokalerna kommer bevaras, men varje aktör kommer också kunna anpassa inredning och funktion efter sin egen vision och koncept.


Fler nyheter

1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…
6 DRC_foto Sothebyts
Yngre generationer kanske dricker mindre, men dryckesauktionerna för vin och sprit frodas. Här är de senaste marknadsinsikterna från Sotheby’s årliga…
1 OIV-toppbild
Både konsumtionen och produktionen av vin i världen minskade kraftigt 2023 – jämfört med året innan. Ett glädjeämne kan vara att…
2 Slakthuset – översikt
Förra året anade många att något stort skulle hända på det gamla Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. Då öppnade Adam…
3 Veckans Fem - rose+riesling
När sommaren närmar sig fyller jag gärna glasen med rosé – som de flesta andra. Men värmen och solen är…
4 Cider från Pomologik
Nu är det dags att uppmärksamma svensk cider. När Cider World 2024 genomfördes i Frankfurt kammade sörmländska Pomologik hem hela…