När det Svenska Gastronomipriset delades ut under en gala den 12 maj prisades femton personer inom gastronomin – framröstade av branschen själv.
Populäraste vinnaren som Årets Förebild var utan tvekan Jessie Sommarström, Årets Kock 2022. Hon mottog hedersbetygelsen under stort jubel från talrika branschkollegor. I sitt tacktal betonade hon betydelsen av utbildning och ledarskap.
Nästan lika populär vinnare var Daniel Berlin från restaurang Vyn. Efter 25 år i branschen fick han nu denna hedersbetygelse för sjätte gången. Första gången var 2015 och senaste gången förra året.
Vinnare i Svenska Gastronomipriset 2025
Bagarnas Bageri – Artisan Bread, Karlstad
Bagarnas Bagare – Tobias Jadberg, Lillebrors Bageri, Stockholm
Konditorernas Konditori – Socker Sucker, Stockholm
Konditorernas Konditor – Frida Bäcke, Socker Sucker, Stockholm
Servitörernas Serviceupplevelse – Aira, Stockholm
Servitörernas Servitör – Carl Frosterud, Aira, Stockholm
Sommelierernas Dryckesupplevelse – Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Sommelierernas Sommelier – Emelie Svensson, Agnes, Stockholm
Bartendrarnas Bar – Le Hibou, Stockholm
Bartendrarnas Bartender – Oscar Jonsson Buhre, Lucy’s Flower Shop, Stockholm
Basisternas Kaffeupplevelse – Café Pascal, Stockholm
Baristornas Barista – Håkan Sävlind, Café Pascal, Stockholm
Årets Förebild – Jessie Sommarström, Sodexo, Stockholm
Kockarnas Krog – Frantzén, Stockholm
Kockarnas Kock – Daniel Berlin, Restaurang Vyn, Simrishamn











