Nya ROX med Viktor Westerlind – nu är det klart

Det tog lite tid och det blev några turer – men nu är det klart att Viktor Westerlind tar över Restaurang Oxenstiernan på Östermalm i Stockholm. Hans partner blir silversmeden och den tidigare krögaren Sebastian Schildt.

Restaurang Oxenstiernan öppnade första gången 2021 i den Oxenstiernska malmgården från 1700-talet. Då var det helt och hållet ett projekt skapat av Sebastian Schildt med Elvira Lindqvist som ansvarig köksmästare. Den kände silversmeden hade redan sin silversmedja i ett annat hus på malmgården.

Nu är det 2025 och då kommer Viktor Westerlind att vara krögare och därmed sätta sin prägel på krogen – kanske inte vad gäller design och inredning där Sebastian Schildt har sin främsta styrka.

Restaurang Oxenstiernan ligger i en gammal malmgård från 1700-talet.

– Det känns fantastiskt att äntligen få sjösätta denna drömkrog tillsammans, på en mycket speciell plats. Vi vill erbjuda olika upplevelser under ett och samma tak – och nå fler gäster på fler sätt. Det här projektet är fullt av möjligheter, säger Viktor Westerlind.

Ambitionerna ligger förstås på stjärnnivå – inte så konstigt då Viktor Westerlind bara de senaste sju åren varit på stjärnkrogar som Frantzén, Aira och Operakällaren.

Öppningen av restaurangens tre olika delar med olika koncept kommer att ske efterhand. Först ut är sommarkrogen Jardin, en trädgårdsrestaurang med inspiration från Provence. Jardin öppnar den 28 juni. 

Under höstsäsongen öppnar en bistro – en mysig kvarterskrog i det lyxiga formatet, där älskade klassiker möter våra finaste nordiska råvaror. Som final blir det fine dining. Runt januari öppnar den mest intima delen av Oxenstiernan: en matsal där modern fine dining får ta ut svängarna. 

– Här ska det personliga, det kreativa och det nordiska stå i centrum i en avskalad, elegant miljö, förklarar Viktor Westerlind.

Om du inte har koll på Viktor Westerlind.

Viktor Westerlind är en av Sveriges mesta och bästa kockar. Få andra har så mycket erfarenhet och framgång från några av Sveriges bästa krogar:  F12, Frantzén, Aira och Operakällaren. Han vann Årets Kock 2009, tog guld med Svenska Kocklandslaget vid Culinary Olympics 2012, och är sedan 2022 även tävlingsledare för Årets Kock.

Här kan du läsa mer om Oxenstiernan.


Fler nyheter

Screenshot
21 oktober 2025
Det är inte helt långsökt att Guide Michelin ska börja recensera viner och vingårdar. Det ligger faktiskt nära till hands…
Screenshot
21 oktober 2025
Systembolaget fyller 70 år. Det var alltså 1955 som det nuvarande statliga bolaget grundades. Imponerande att detta butiksmonopol fortfarande finns…
Screenshot
21 oktober 2025
Erbjudande i samarbete med Magasinet VIN&BAR Nu har du chansen att upptäcka ett av Sveriges mest uppskattade vinmagasin – helt gratis…
4 Bar Leone- titel
21 oktober 2025
Jag är mycket road av att besöka cocktailbarar på resor i världen. Det är så inspirerande att se dessa kreativa…
Screenshot
21 oktober 2025
Här kan du läsa mer om boken. Och även beställa till specialpris.
Screenshot
21 oktober 2025
Dagarna mörknar minut för minut, antingen du vill eller ej. Men det bästa är ju att de flesta av oss…
6 Öberg-Grube_Gin & Tonic med Döden+
21 oktober 2025
Det konsumeras oerhört många krim-böcker i Sverige. Det är inte riktigt min tekopp – men finns det vin och cocktails som…
Screenshot
8 oktober 2025
Hösten i Stockholm bjuder på flera spännande krognyheter. Den största för mig är att Shibumi med Sayan Isaksson är tillbaka…
2 Årets Kock 25 - jubel Ida Bauhn-titel
8 oktober 2025
Nu hände det igen. För tredje gången på fem år vinner en kvinna. Segern var också en av de mest…
3 Knystaforsen_hela teamet+
8 oktober 2025
Det är inte utan att jag också känner mig stolt. Jag var en av de allra första att besöka Knystaforsen…