Magnus Nilsson öppnar sitt Furuhem i sommar

Nog är det många som är nyfikna på Magnus Nilssons nya satsning Furuhem i Båstad. Det gamla pensionatet och tidigare hushållsskolan är nu under total renovering. Vi är många som hoppas på en första öppning inom kort.

Förväntningarna är förstås stora sedan det blev känt att Fäviken-hjälten Magnus Nilsson köpt det gamla pensionatet Hjorten i Båstad – hans nya hemkommun. Här kan du läsa vad jag skrev då.

Nu formeras planerna för öppning under sommar och höst. Först ut är ett bageri för take-out.  Om kommunen ger klartecken denna vecka blir det öppning i mitten av juli. I slutet av september planeras öppning av en ”vanlig restaurang” – som Magnus själv uttrycker det. Men som kännare av Magnus Nilsson blir den nog inte så vanlig. Allt Magnus gör brukar ge gastronomiska avtryck.

– Jovisst ska det bli jättebra, vi ska jobba lokalt – men i övrigt blir det svårt att sätta en etikett.

Felicia Garrelick blir chef över bageriet på Furuhem. Foto: Hallands Matgille.

För bageriet har nu Felicia Garrelick anlitats – och blivit delägare. Felicia är helt självlärd och har gjort stor succé med Vilgots surdegsbageri i Våxtorp – ett par mil öster om Båstad.

– Hon är en stor personlighet och en duktig bagare med en entreprenörssjäl, berättar Magnus Nilsson.

Sedan tidigare har han avslöjat att hans högra hand, partner och executive chef i verksamheten blir Frida Nilsson – kocken som skapade sig ett stort namn på hotellet MJ’s i Malmö med tillhörande restaurang. Snart är det också klart med en sommelier.

Den gamla Hjorten-skylten hänger fortfarande kvar. Den blir snart ersatt att det nygamla namnet Furuhem. Foto Mikael Mölstad.

När blir då det hela färdigt med hotellrum och allt, kan man undra. För Magnus Nilsson handlar det om skynda långsamt.

– Allt får bli när det blir – det måste bara bli bra. 

Klart är att det blir något att se fram emot. Med Fäviken Magasinet skyndade han också långsamt för att det skulle bli bra. Med tiden kommer säkert Furuhem också att bli en omtalad destination för matroade svenskar – och även internationella foodies – liksom Fäviken. Det tror i alla fall jag.


Fler nyheter

Screenshot
21 oktober 2025
Det är inte helt långsökt att Guide Michelin ska börja recensera viner och vingårdar. Det ligger faktiskt nära till hands…
Screenshot
21 oktober 2025
Systembolaget fyller 70 år. Det var alltså 1955 som det nuvarande statliga bolaget grundades. Imponerande att detta butiksmonopol fortfarande finns…
Screenshot
21 oktober 2025
Erbjudande i samarbete med Magasinet VIN&BAR Nu har du chansen att upptäcka ett av Sveriges mest uppskattade vinmagasin – helt gratis…
4 Bar Leone- titel
21 oktober 2025
Jag är mycket road av att besöka cocktailbarar på resor i världen. Det är så inspirerande att se dessa kreativa…
Screenshot
21 oktober 2025
Här kan du läsa mer om boken. Och även beställa till specialpris.
Screenshot
21 oktober 2025
Dagarna mörknar minut för minut, antingen du vill eller ej. Men det bästa är ju att de flesta av oss…
6 Öberg-Grube_Gin & Tonic med Döden+
21 oktober 2025
Det konsumeras oerhört många krim-böcker i Sverige. Det är inte riktigt min tekopp – men finns det vin och cocktails som…
Screenshot
8 oktober 2025
Hösten i Stockholm bjuder på flera spännande krognyheter. Den största för mig är att Shibumi med Sayan Isaksson är tillbaka…
2 Årets Kock 25 - jubel Ida Bauhn-titel
8 oktober 2025
Nu hände det igen. För tredje gången på fem år vinner en kvinna. Segern var också en av de mest…
3 Knystaforsen_hela teamet+
8 oktober 2025
Det är inte utan att jag också känner mig stolt. Jag var en av de allra första att besöka Knystaforsen…