Planerna klara för Magnus Nilssons Furuhem

Många blev förvånade när Fäviken-hjälten Magnus Nilsson blev med äppelodling på Bjärehalvön. När han köpte ett gammalt pensionat i Båstad blev andra minst sagt överraskade. Nu är planerna klara. Om allt går vägen blir det invigning nästa sommar.

Det gamla pensionatet i Båstad började som hushållsskola för över hundra år sedan. När sedan familjen Hjort köpte stället på 1950-talet blev byggnaden omvandlad till pensionat under namnet Hjorten. När nu Magnus Nilsson tar över huset ska det heta Furuhem som det en gång döptes till på hushållskolans tid.

Furuhem i sina glansdagar som hushållsskola till vänster – till höger som arkitektbyrån vill att du ska se ut nästa år.

Magnus Nilsson avslöjar nu sina planer. Hans högra hand, partner och executive chef i verksamheten blir Frida Nilsson – kocken som skapat sitt namn på hotellet MJ’s i Malmö med tillhörande restaurang. Senast har hon varit gastronomiskt ansvarig på Ess Group – hotellgruppen där bland annat Ystad Saltsjöbad, Marienlyst, Steam Hotell och nu senast Maryhill Estate utanför Landskrona ingår. Magnus Nilsson understryker också att Frida Nilsson har två andra fördelar: hon kan hotell och hon kan bygden då hon är uppväxt på Bjärehalvön.

Magnus Nilsson och Frida Nilsson ska bli parhästar. (Foto Mikael Mölstad och Instagram)

Magnus Nilsson ska nu tillsammans med Frida Nilsson bygga upp ett team av medarbetare som alla ska ha möjlighet att bli partners i rörelsen.

– Mina planer är att skapa ett team som framhäver kollektivet mer än individen, som är mer motståndskraftigt och mer hållbart för alla inblandade, utan att överge de individuella uttrycken, förklarar Magnus Nilsson.

Under sina år på Fäviken förstod han behovet av teamwork. På Fäviken hade han förvisso en stark ägare och många fantastiska kollegor men han kände sig alltför ofta ensam i sina beslut.

– Jag var förvisso aldrig ensam – men i slutändan, på grund av de val jag gjorde, var det ofta ensamt att köra Fäviken.

Med ett team som är partners i verksamheten blir det lättare att driva stället under tuffare tider och mycket roligare under goda tider, menar Magnus Nilsson.

Det gamla pensionatet ska nu genomgå en grundlig restaurering och delvis ombyggnad med respekt för alla detaljer som utgör själen i huset. För arkitektjobbet har han anlitat Lowén Widman Arkitekter.


Fler nyheter

Screenshot
Stora saker har hänt i det traditionella Champagne. Nu är det inte längre tvång att kapsla in korken och grimman…
Screenshot
Blossa har sedan 2003 skapat en glöggtradition med en ny smaksättning varje år. Sedan många år har de avslöjat valet…
Screenshot
Det är ingen tvekan om att han är värd det. I synnerhet som detta är ett högst personligt pris som…
Screenshot
Svensk vinnäring är fortfarande i sin linda. Men några har säkert erfarenhet nog att skriva en bok om sitt liv…
5 Comfort food – titel
Få kockar är så erfarna vid 31 års ålder. Sina första meriter fick han redan som 19-åring när han valde…
6 Madeleine Stenwreth2
Den svenska Vinakademien har vaknat till liv efter pandemin och utsett en ny pristagare: Madeleine Stenwreth, den första svenska kvinnan…
Screenshot
Vinleverantören Iconic Wines har nyligen lanserat vinet Hilma af Klint Light Orange. Detta utan tillstånd från stiftelsen Hilma af Klints…
2 Gårdsförsäljning K-berg entré
Besöksrekord och stor ökad omsättning har gett de svenska gårdsförsäljarna både nya inkomster och lite huvudbry. Ska vinet räcka? Sedan…
3 CGC-25-toppbanner-titel
Inbjudan i samarbete med Circular Gastronomy  Nu är det slutspurt i sökandet efter idéer som gör restauranger mer cirkulära. Juryn…
5 David Sundin kokbok-titel
En lysande idé, enligt mig. Om man inte kan skapa egna nya recept kan man ju alltid låna av dem…